Relaks masaža

Cilj relaks masaže je maksimalno opuštanje tela i izvodi se u kombinaciji sa odgovarajućim ambijentom (tiha, prijatna muzika, adekvatan prostor).

Može se raditi masaža celog tela ili parcijalna relax masaža pojedinih delova tela (nogu, stopala, leđa, ruku, abdomena, grudnog koša, vrata i lica). Pokreti pri izvođenju relaks masaže treba da su spori, nežni, umerenog do blagog pritiska, da potpuno opuste onog ko se masira.

Pre bilo kakve masaže, izbegavajte obilne obroke ili alkohol. Takođe je dobra ideja da pijete dovoljno vode, koja će pomoći vašem telu da se oslobodi toksina.

Dobrobiti relaks masaže?

Kao i kod bilo koje vrste masaže, prednosti relax masaže mogu trajati nekoliko dana nakon tretmana. Poznato je da je stres najveći neprijatelj celokupnog zdravlja osobe, pa se relax masaža preporučuje i radi prevencije bolesti koje mogu biti izazvane stresom i nervnom napetošću.
Masaža poboljšava perifernu cirkulaciju, tonus i izgled kože, smanjuje napetost mišića, uključujući i olakšanje tegoba izazvanih glavoboljom, unapređuje borbu protiv stresa.

Tokom relax masaže, terapeut koristi posebna biljna ulja koja smirujuće utiču na nervni sistem, čime se značajno smanjuju napetost i stres.

Što se tiče same pripreme za odlazak na masažu, najvažnije je da obučete nešto prijatnije što ćete lako skinuti i ponovo obući nakon tretmana. Komunikacija sa terapeutom je od izuzetne važnosti i efikasnost same masaže može zavisiti od toga.