fbpx

Kiropraktika za sportiste

Demo Image

Tretman za poboljšanje performansi i funkcionisanja tela sportista


Kiropraktika za sportiste predstavlja posebnu metodu prilagođenu specijalno profesionalnim sportistima i onima koji se aktivno i rekreativno bave sportom. Iako se smatra da su sportisti ljudi sa najzdravijim telom, često se dešava da usled prenapornih i čestih treninga dođe do povreda, iščašenja ili opterećenja određenih delova tela. Upravo kod ovih problema, ovaj tretman može biti odlično rešenje za sportiste i rekreativce. Takođe, koristi se i za poboljšanje rezultata i povećanje pokretljivosti, iako bolovi ne postoje.

Kiropraktičarski tretmani

 • Manipulacija zglobova, koja se ponekad naziva “nameštanje” – koristi kontrolisanu silu koja dovodi do pravilnog pozicioniranja koštanih i tetivnih elemenata zglobova
 • Mobilizacija zglobova – nežno kretanje zgloba da bi se povećao njegov domet pokreta
 • Primena vakuum čaša (ventuza) – detoksikacija, povećanje cirkulacije i umanjenje upala u tretiranoj zoni
 • Tehnike mekog tkiva – kao što je masaža


 • Jedna od najčešćih i najpoznatijih terapijskih procedura koju obavljaju kiropraktičari je manipulacija kičmom, a ponekad se naziva i „nameštanje kičme“. Svrha ovog tretman je da obnovi pokretljivost zgloba primenom kontrolisane sile na kompletan kičmeni stub koji je postao ograničeni u svom kretanju kao rezultat povrede tkiva.

  Povreda tkiva može biti uzrokovana jednim traumatičnim događajem (najčešće diskus hernija), poput nepravilnog podizanja teškog tereta, ili kroz ponavljajuća naprezanja (mikrotraume), kao i sedenje u neugodnom položaju kičme duži vremenski period. U svakom slučaju, povređena tkiva podležu fizičkim i hemijskim promenama koje mogu izazvati upale, bol, uklještenje nerava i smanjenu funkciju. Manipulacija ili prilagođavanje udruženog zgloba i tkiva obnavlja pokretljivost, čime se ublažava bol, mišićna zategnutost i pritisak na nerv omogućavajući tkivu da zaraste.

  Spinalna manipulacija je veoma sigurna kada se obavlja od strane obučenog kiropraktičara. Konačni rezultati su vidljivi odmah ili najkasnije 12 do 48 sati nakon tretmana.

  Shape Image
  Demo Image
  Shape Image

  Šta naši klijenti kažu