Relaks masaža

Relaks masaža je vrsta masaže koja za cilj ima maksimalno opuštanje tela. Izvodi se u kombinaciji sa odgovarajućim ambijentom (tiha, prijatna muzika, adekvatan prostor).

Kako se izvodi relaks masaža?

Može se raditi masaža celog tela ili parcijalna relaks masaža pojedinih delova tela (nogu, stopala, leđa, ruku, abdomena, grudnog koša, vrata i lica). Pokreti pri izvođenju relaks masaže treba da su spori, nežni, umerenog do blagog pritiska, da potpuno opuste onog ko se masira.

Pre bilo kakve masaže, izbegavajte obilne obroke ili alkohol. Takođe je dobra ideja da pijete dovoljno vode, koja će pomoći vašem telu da se oslobodi toksina.

Koje su dobrobiti relaks masaže?

Kao i kod bilo koje vrste masaže, prednosti relaks masaže mogu trajati nekoliko dana nakon tretmana. Poznato je da je stres najveći neprijatelj celokupnog zdravlja osobe. Zato se relaks masaža preporučuje i radi prevencije bolesti koje mogu biti izazvane stresom i nervnom napetošću.
Masaža poboljšava perifernu cirkulaciju, tonus i izgled kože, smanjuje napetost mišića, uključujući i olakšanje tegoba izazvanih glavoboljom, unapređuje borbu protiv stresa.

Tokom relaks masaže, terapeut koristi posebna biljna ulja koja smirujuće utiču na nervni sistem; čime se značajno smanjuju napetost i stres.

Kako se pripremiti za relaks masažu?

Što se tiče same pripreme za odlazak na masažu, najvažnije je da obučete nešto prijatnije što ćete lako skinuti i ponovo obući nakon tretmana. Komunikacija sa terapeutom je od izuzetne važnosti i efikasnost same masaže može zavisiti od toga.