fbpx

Spinalna dekompresija

Demo Image

Upoznajte se sa neoperativnim tretmanom diskus hernije


Spinalna dekompresija je metoda tretmana bola u leđima za koju mi koristimo TRITON DTS trakcioni terapeutski krevet. Ukoliko imate bol u leđima, znate koliko to može negativno uticati na Vaš kvalitet života. Ne dozvolite da ovo bude Vaše svakodnevno stanje.

Šta je spinalna dekompresija i zašto je najbolje rešenje za bol u kičmi

Najjednostavnije rečeno, to je širenje međupršljenskog prostora – povećanje razmaka između dva
pršljena, opuštanje napetosti žutog ligamenta, povećanje prokrvljenosti i smanjenja ili ukidanja pritiska na nerv. Koristimo specijalan terapeutski, kompjuterski kontrolisan sto, na kojem je klijent u ležećem položaju koji je njemu najprijatniji.

Pri tretmanu ne postoje nagli pokreti i ne javlja se bol. Tretman je moguće prilagoditi svakoj osobi pojedinačno, u zavisnosti od stanja, kilaže i starosne dobi.

Ova metoda pomaže kod različitih bolova u leđima i stanja kao diskus hernija, išijalgija, lumbago, diskartroza, spondiloza, faset zglob, skolioza, glavobolja.

Većina terapeutskih kreveta ima mogućnost trakcije, ali ne i cikličnu trakciju sa popuštanjem vučne sile, što zapravo mnogo više doprinosi lečenju, olakšavanju tegoba i rasterećenju. Sto reguliše promenu ugla karlice, tako da terapeut može da cilja pršljen koji želi. Fiksator za lumbalni deo kičme čini da je kičma u napovoljnijem položaju za nju. Sto obezbeđuje kontinuiranu i kontrolisanu trakciju sa silom koja može da ide do 90 kilograma – što je ručno nemoguće obezbediti.

Kako se pacijent oseća za vreme tretmana na trakcionom krevetu

Pacijent oseća rasterećenje. Klijent neretko zaspi dok je na tretmanu. Ne postoje nagli pokreti, sila se povećava veoma lagano i kontrolisano.

Rezultati su vidljivi nakon 5-20 terapija u zavisnosti od stanja, a tretmani traju između 20 i 30 minuta. Uz tretman dobijate savete i uputstva o vežbama i zaštitnim položajima, koji će Vam olakšati svakodnevno funkcionisanje.

Cilj ove terapije je olakšavanje tegoba ili potpuno izlečenje, kao i pomaganje kičmi da se postepeno navikne na zdravo stanje i vrati svoju elastičnost i posturu bez upale i bola.

Shape Image
Demo Image
Shape Image

Šta naši klijenti kažu